2013

2013

Najzdrowsza przekąska na Twoim stole - Hiszpańskie Oliwki Kampania promocyjna 2013

Działania rozwinięte w 2013 roku na rynku polskim:

  1. DZIAŁANIA PROMOCYJNE SKIEROWANE DO MEDIÓW I OPINIOTWÓRCÓW.

W listopadzie odbyły się warsztaty kulinarne dla mediów specjalistycznych (kulinarnych). Prowadził je uznany polski szef kuchni Andrzej Polan. Zaprezentował on wszechstronność hiszpańskich oliwek, pokazując proste oraz zróżnicowane przepisy kulinarne. Ponadto dziennikarzom przedstawiono wszelkie informacje o odżywczych wartościach oliwek oraz o ich korzystnym wpływie na ludzki organizm.

  1. DZIAŁANIA PROMOCYJNE SKIEROWANE DO KONSUMENTA.

W celu wygenerowania bezpośredniego wpływu na finalnego konsumenta, w trzech głównych miastach Polski – w Warszawie, Krakowie i Poznaniu – przeprowadzono degustacje hiszpańskich oliwek.

Dzięki przeprowadzeniu tej akcji ponad 6.000 konsumentów mogło spróbować hiszpańskich oliwek.

  • Biuro prasowe

    Oprócz typowych działań w tym zakresie (jak okresowe dostarczanie informacji prasowych i wsparcie dla działań promocyjnych), prowadzone były i akcentowane również inne działania o szerokim zasięgu. Było to:

    - Lokowanie produktu w trzech popularnych programach telewizyjnych:
    w „Pytaniu na śniadanie” w II programie TVP oraz w programie „Ewa gotuje” emitowanym w telewizji Polsat.

    - Artykuły reklamowe: zamieszczono 30 artykułów reklamowych w najlepiej sprzedających się magazynach jak Gala, Claudia czy Traveller.

  • Utrzymywanie relacji z mediami

    Przygotowany został specjalny pakiet prasowy dla dziennikarzy, opiniotwórców i celebrytów. Zawierał on kompleksowe informacje o hiszpańskich oliwkach. Pakiety te trafiły między innymi do: Julii Kamińskiej, Klaudii Halejcio, Agnieszki Cegielskiej, Joanny Ryfki i Kasi Chocyk.

  • Działania online

    Tak jak w poprzednich latach, kontynuowano okresową aktualizację na internetowej stronie Hiszpańskich Oliwek w Polsce (hiszpanskieoliwki.pl) i regularnie pogłębiano interakcje z konsumentami na portalu społecznościowym, na Facebooku.